TOKYO meets PARIS 2024.7.1 Mon. - 8.15 Thu. COLLABORATION The Prince Gallery Tokyo Kioicho, a Luxury Collection Hotel Prince de Galles, a Luxury Collection Hotel

TOKYO meets PARIS
TOKYO meets PARIS
TOKYO meets PARIS
TOKYO meets PARIS

ザ・プリンスギャラリー 東京紀尾井町と同じくマリオット・インターナショナルの最上級ブランド「ラグジュアリーコレクション」に加盟するホテル同士のコラボレーション。フランス・パリで、一世紀近くにわたり愛されてきた「プリンスドガル,ラグジュアリーコレクションホテル, パリ」より、現地のレシピを使用したメニューを各種ご用意いたします。歴史息づく街・パリの風を東京でお楽しみください。

Collaboration between The Prince Gallery Tokyo Kioicho and another hotel in Marriott International’s luxury brand, “The Luxury Collection.” Prince de Galles, a Luxury Collection Hotel, Paris, a hotel that has been a favorite in Paris, France for nearly a century, will offer a variety of dishes made with local recipes. Enjoy a bit of a breeze from Paris, a city steeped in history, here in Tokyo.

LUNCH

ABOUT HOTEL Prince de Galles, a Luxury Collection Hotel

ABOUT HOTEL

街のシンボル、シャンゼリゼ通りやセーヌ川、凱旋門に程近く、パリの優雅さと洗練さを映し出すジョルジュサンク通りに面する「プリンスドガル」は、1929年に開業。2013年にリニューアルを完了したホテルは、創業当時のアールデコ様式とモダンを融合させた芸術美と5つ星ホテルならではのサービスで一世紀近くに渡り多くのゲストを魅了しています。

Prince de Galles, located near the city’s symbols—the Champs-Élysées, the Seine, and the Arc de Triomphe—opened in 1929 along Avenue George V, a street that reflects the elegance and refinement of Paris. The hotel, which underwent a complete renovation in 2013, has attracted guests for nearly a century with its artistic beauty, which combines the Art Déco style of its founding with modernity, and its customer service as a five-star hotel.

LUNCH

LUNCH

Paris Lunch Course by Prince de Galles

2024.7.1 Mon. - 8.15 Thu.
All-Day Dining OASIS GARDEN(36F)
  • 1名さま per person ¥7,000~
  • 会員さま members ¥5,600~

ランチコースのメインディッシュとして「プリンスドガル」のシェフ クローディオ・セメド・ボージュ氏監修のメニューを3種ご用意いたしました。
The three main dishes for the lunch course were developed under the supervision of Chef Claudio Semedo Borges of Prince de Galles.

  • Crispy Sweetbread with Sorrel with Mashed Potatoes クリスピーなリードヴォーとソレルの香り
    01.Crispy Sweetbread with Sorrel
    クリスピーなリードヴォーとソレルの香り

    濃厚な味わいのリードヴォーをクリスピーに焼き上げた地元で⼈気の⾁料理。仔⽜の貴重な部位をフランスで定番の夏のハーブ「ソレル」の酸味をアクセントにお楽しみください。
    A popular local dish made with rich veal sweetbread, baked until crispy. Enjoy this precious part of the veal with a touch of sourness from the sorrel, a classic French summer herb.

  • “Saint Prince” “サン・ピエール”マトウダイのソテー
    02.“Saint Pierre”
    “サン・ピエール” マトウダイのソテー

    “サン・ピエール”と呼ばれるマトウダイのソテーと相性のよい⽩ワインとバターのソース “ブールブラン” を合わせた、フランスの伝統料理。
    A traditional French dish made by sautéing a type of fish called John Dory or Saint Pierre, and serving it with beurre blanc, a sauce made with white wine and butter.

  • Tagliatelle from Prince de Galles タリアテッレ from Prince de Galles
    03.Tagliatelle
    from Prince de Galles
    タリアテッレ from Prince de Galles

    フレッシュなクレソンの苦味とパルメザンチーズのコクが特徴的なタリアテッレ。食の街“パリ”を代表する「プリンスドガル」で人気のパスタ料理です。
    Tagliatelle with the bitterness of fresh watercress and the richness of Parmesan cheese. A popular pasta dish at Prince de Galles, a hotel representative of the culinary city of Paris.

laudio Semedo Borges
Claudio Semedo Borges
クローディオ・セメド・ボージュ
プリンスドガル,
ラグジュアリーコレクションホテル
シェフ
Prince de Galles,
a Luxury Collection Hotel
Chef

カーボベルデ出身のシェフ、クローディオ・セメド・ボージュ氏は、母親と兄弟とともにパリを訪れたとき、偶然にもフランス料理に魅せられた。彼は一流の人から料理を学びたいと思い、シェフ エリック・フレションとシェフ フランク・ルロワのチームに加わった。才能豊かなシェフやチームメンバーと共に経験を積む中で、お客さまに特別な料理体験を提供するための技術とフランス料理の知識を完成させ、現在プリンスドガル,ラグジュアリーコレクションホテルにて、シェフ ノルベール・タライユと共に働き、完璧な技術と創造性を磨き続けている。
Chef Claudio Semedo Borges, originally from Cape Verde, accidentally fell in love with French cuisine when he arrived in Paris with his mother and siblings. He wanted to challenge himself and learn from the best and joined the teams of Chef Eric Frechon & Chef Franck Leroy. During his experiences alongside talented Chefs and team members, he perfected his technique and knowledge of French gastronomy to offer guests an extraordinary culinary experience. Now, at Prince de Galles, a Luxury Collection Hotel, Paris, he works alongside Chef Norbert Tarayre where he continues to perfect his techniques and cultivate his creativity.

AFTERNOON TEA

AFTERNOON TEA

Paris Afternoon Tea by Prince de Galles

2024.7.1 Mon. - 8.15 Thu.
All-Day Dining OASIS GARDEN(36F)
2024.7.1 Mon. - 8.31 Sat.
Sky Gallery Lounge Levita(35F)
  • 1名さま per person ¥7,500
  • 会員さま members ¥5,600~

「プリンスドガル」の才能あふれるペストリーシェフ エレーヌ・ケルローゲン氏監修のアフタヌーンティー。美しい見た目と味わい深さを併せ持つ独創的なペストリーやフランス本場のセイボリーメニューなどをお楽しみいただけます。
Afternoon tea supervised by the extraordinary pastry chef Hélène Kerloeguen of Prince de Galles. Enjoy creatively-made pastries that are both beautiful and flavorful, as well as an authentic French savory menu.

AFTERNOON TEA
Spécialité from Paris
ローズ&ラズベリー ルリジューズ/ストロベリー&バジルタルト
Raspberry Religieuse / Strawberry Tart with Basil
Savory from Paris
コンテチーズのパンペルデュ/フレンチピータルト/ツナサンドウィッチ
Pain Perdu with Comté Cheese / French Pea Tart / Tuna Sandwich
クレームブリュレ
Crème Brûlée
AFTERNOON TEA
スイーツプレート
カヌレ/タルトタタン/モンブランスフィア/マカロンショコラ
Cannele de Bordeaux / Tarte Tatin / Mont Blanc /
Macaron au Chocolat
Hélène Kerloeguen
Hélène Kerloeguen
エレーヌ・ケルローゲン
プリンスドガル,
ラグジュアリーコレクションホテル
ペストリーシェフ
Prince de Galles,
a Luxury Collection Hotel
Pastry Chef

情熱的なエレーヌ・ケルローゲン氏は、花屋やインテリアデザイナー、あるいは芸術家になることもできたが、意外にも、彼女は“ペストリー”という芸術に興味を持ち始め、小さなブーランジェリーで基礎を学んだ。情熱と一流から学びたいという意志を胸に、国内の一流ホテルに移り、2022年にプリンスドガル,ラグジュアリーコレクションホテル,パリに入社。シェフ エレーヌ・ケルローゲン氏は、伝統的なお菓子にひねりを加え、味や食感で遊び、驚きの要素をもたらすことを探求している。
The passionate Hélène Kerloeguen could have been a florist, interior designer, or even an artist. Perhaps surprisingly, she became interested in the art of pastry, and learned the basics in a small boulangerie. Out of passion and a desire to learn from the best, Hélène moved to the best hotels in the country and learned from the best, eventually joining Prince de Galles, a Luxury Collection Hotel, Paris, in 2022. Chef Hélène Kerloeguen loves to put a twist on traditional pastries, playing with flavors and textures to add an element of surprise.

お部屋で朝⾷

COCKTAILS

Paris Cocktails

2024.7.1 Mon. - 8.15 Thu.
Sky Gallery Lounge Levita(35F)
  • カクテル Cocktail ¥3,200
  • モクテル Mocktail ¥2,800

「プリンスドガル」のシグネチャーカクテルとモクテルをお楽しみいただけます。
Enjoy Prince de Galles signature cocktails and mocktail.

  • Summer Roast サマーロースト
    01.Summer Roast
    サマーロースト

    さっぱりとしたピスコをベースに、フルーツリキュールやパイナップルの甘さが初夏のパリを思わせるカクテル。
    Cocktail with a base of refreshing pisco, and a sweetness from the fruit liqueur and pineapple that evokes a sense of Paris in early summer.

  • Bitter Spice Harmony ビタースパイスハーモニー
    02.Bitter Spice Harmony
    ビタースパイスハーモニー

    テキーラをベースにスパイシーシロップやビターオレンジを合わせた爽やかな一杯。
    A refreshing cocktail with a base of tequila, along with spicy syrup and bitter orange.

  • Fresh Garden フレッシュガーデン
    03.Fresh Garden
    フレッシュガーデン

    アップルジュースをベースにキウイシロップやレモンを加え、甘酸っぱく仕上げたモクテル。
    A sweet and sour mocktail with a base of apple juice, along with kiwi syrup and lemon.

Tanabata Festival

INQUIRIES

  • レストラン予約
    Restaurant Reservation
    TEL:03-3234-1136 (10:00A.M.〜7:00P.M.)

COOPERATION

  • 後援:マリオット・インターナショナル
  • 協力:ペルノ・リカール・ジャパン株式会社
  • Sponsored by: Marriott International
  • With the cooperation of: Pernod Ricard Japan K.K.