Tokyo meets San Sebastian

Special Collaboration

The Prince Gallery Tokyo Kioicho, a Luxury Collection Hotel
Hotel Maria Cristina, a Luxury Collection Hotel, San Sebastian

2024.10.1 Tue. - 11.30 Sat.

マリオット・インターナショナルの最上級ブランド「ラグジュアリーコレクション」同士のコラボレーション。スペイン・バスク地方サン・セバスティアンより「ホテルマリアクリスティーナ, ラグジュアリーコレクションホテル」のヘッドシェフ、ステファノ・ブルナート氏が来日する特別ディナーイベントをはじめ、多彩なプランをご用意しております。スペイン国内でも独特の食文化を育んできた、ヨーロッパ屈指の美食の街 サン・セバスティアンの魅力を存分にお楽しみください。

A collaboration between Marriott International’s premier "The Luxury Collection" brands. A variety of plans are available, including a special dinner event featuring Stefano Brunato, Head Chef at Hotel Maria Cristina, a Luxury Collection Hotel in the Basque Country city of San Sebastian in Spain. Take in the charms of San Sebastian, one of Europe’s most well-known gastronomic cities, and home to a unique culinary culture even within Spain.

Hotel Maria Cristina,
a Luxury Collection Hotel,
San Sebastian
ホテルマリアクリスティーナ,
ラグジュアリーコレクションホテル

スペイン・バスク地方 サン・セバスティアンの旧市街の中心部、ウルメア川沿いに建つホテルマリアクリスティーナは、かつて避暑として訪れていたハプスブルク家の王妃マリア・クリスティーナに名を冠することを許された歴史あるホテルです。1912年に建造された重厚な建物はベルエポック様式の壮麗な美しさでゲストを迎え、美食の街 サン・セバスティアンを代表するラグジュアリーホテルとしてその名を馳せています。

Hotel Maria Cristina is an historic hotel along the Urumea river in the central part of San Sebastianʼs Old Town. Queen Maria Christina of the House of Habsburg, who visited to escape the summer heat, allowed this hotel to be named after her. This dignified building was constructed in 1912, and welcomes guests with splendid Belle Époque beauty. It is a renowned luxury hotel that represents the gourmet city of San Sebastian.

SPECIAL DINNER EVENT

Stefano Brunato
“Culinary Journey
2024”

11.13 Wed.・14 Thu.・ 15 Fri.

「ホテルマリアクリスティーナ, ラグジュアリーコレクションホテル」のヘッドシェフ、ステファノ・ブルナート氏を招き、スペシャルディナーイベントを開催。美食を求めて多くの旅行者が訪れるバスク地方 サン・セバスティアンの地で、数多のゲストを魅了してきたブルナートシェフ渾身のメニューを3夜限定でお楽しみいただけます。

A special dinner event produced by Stefano Brunato, Head Chef at Hotel Maria Cristina, a Luxury Collection Hotel. For three nights only, guests will be able to enjoy Chef Brunato’s signature dishes, which have captivated many in the Basque Country city of San Sebastian—the destination for so many gastronomically-oriented travelers.

Dinner Menu

Appetizer

ギルダ

GILDA

Starter

“ガスパチョ” スモークイワシと
ドライトマト

GAZPACHO with smoked sardine and dried tomato

カネロ二 ドノスティアとの出会い

CANNELLONI meets DONOSTIA

マッシュルームと
フォアグラのクリーミーライス

CREAMY RICE with mushrooms and foie

Seafood Main Dish

バスク郷土料理
スズキのピルピルソース

Sea bass with txakoli pilpil and seaweed

Meat Main Dish

牛フィレ 黒トリュフソース

Beef fillet with black truffle sauce

Dessert

バスク地方伝統のシュークリーム
“パンチネータ”

PANTXINETA

Chef’s Message

Head Chef
Stefano Brunato
ステファノ・ブルナート

ホテルマリアクリスティーナ,ラグジュアリーコレクションホテル,
サン・セバスティアン ヘッドシェフ

この度、ホテルマリアクリスティーナのレストラン“The Gallery”の代表的なメニューを日本の美食家の皆さまにお届けできる事を、大変光栄に思います。私のメニューはバスク地方の伝統料理を地中海風に再解釈したもので、スペイン北部に根付く最高の食文化を表現しています。是非、美食の街 サン・セバスティアンへ想いを馳せながらお楽しみください。

It is a great honor for me to share the most representative dishes of our menu in The Gallery, the restaurant of Maria Cristina, a Luxury Collection Hotel, with the Japanese gastro-lovers at The Prince Gallery Tokyo Kiocho Hotel. This menu is a Mediterranean reinterpretation of the rich Basque traditional cuisine, elaborated with the best products of this region in the North of Spain. I hope you will enjoy our menu while thinking of the gastronomic city of San Sebastián.

Stefano Brunato

Profile

1986年イタリア・ヴェネト州生まれ。2009年ヴェネト州のレストランでキャリアをスタート。その後、英国のホテルでヘッドシェフを務める傍ら、2013年イタリアソムリエ協会(AIS)のソムリエ資格を取得。2017年よりホテルマリアクリスティーナ, ラグジュアリーコレクションホテルのスーシェフに就任。同時に同ホテル内にポップアップとしてオープンしたリオハの2つ星シェフFrancis Paniego氏監修のレストランのスーシェフを兼任。2022年より同ホテルのヘッドシェフに就任し、現在に至る。

Born in 1986 in Veneto, Italy. Began his career in 2009 at a restaurant in Veneto. Later, while working as Head Chef at a hotel in Great Britain, he obtained qualifications as a sommelier from Associazione Italiana Sommelier (AIS) in 2013. In 2017, he joined Hotel Maria Cristina, a Luxury Collection Hotel, as Sous Chef. He simultaneously served as Sous Chef at a pop-up restaurant opened in the hotel which was supervised by two-star Rioja chef Francis Paniego. In 2022 he was appointed as Head Chef at the hotel, where he still works today.

Event Details

Date

2024.11.13 Wed.・14 Thu.・ 15 Fri.

Venue

All-Day Dining OASIS GARDEN(36F)

Time

5:30P.M.〜10:00P.M.

※ディナーをゆっくりとお楽しみいただくために8:00P.M. までのご来店をおすすめいたします。

※We recommend arriving by 8:00P.M. to fully enjoy this dining experience.

Price
1名さま per person

¥22,000〜

会員さま members

¥20,000〜

(Seibu Prince Global Rewards(SEIBU PRINCE CLUB) / Marriott Bonvoy)

Pairing Wine [OPTION]

スペインワインの銘醸地リオハの名門ホテル「ホテルマルケスデリスカル,ラグジュアリーコレクションホテル,エルシエゴ」のブランドワインを始め、ソムリエが厳選したスペインワインのペアリングをオプションでご用意しております。

Also available is an optional pairing of Spanish wines carefully selected by our sommeliers, including brand wines from the famed Hotel Marqués de Riscal, a Luxury Collection Hotel, Elciego, in the famous Spanish wine region of Rioja.

Price
5種 Five varieties

¥8,000

ご予約はこちら

For Reservations

SPANISH LUNCH COURSE

All-Day Dining OASIS GARDEN(36F)

1名さま per person

¥7,000〜

会員さま members

¥6,300〜

(Seibu Prince Global Rewards(SEIBU PRINCE CLUB) / Marriott Bonvoy)

ランチコースのメインディッシュとして「ホテルマリアクリスティーナ」ヘッドシェフ
ステファノ・ブルナート氏監修の3メニューをご用意。お好みの一品をお選びいただけます。

We have prepared three main dishes for the lunch course under the supervision of Mr. Stefano Brunato,
Head Chef of Hotel Maria Cristina. You can choose your favorite dish.

  • バスク伝統料理
    “バカラオ・アル・ピルピル”
    Bacalao al Pilpil

    バスク地方伝統のソース“ピルピル”は、魚のコラーゲンをオリーブオイル、ニンニク、地元のチャコリで煮込み乳化させたソース。鱈の身と合わせたこのメニューは美しい海沿いの街 サン・セバスティアンの定番料理です。

    Pilpil, a traditional Basque sauce, is made by simmering fish collagen in olive oil, garlic, and local chacolí to emulsify it. This dish, in which the sauce is served with cod, is a staple of the beautiful seaside city of San Sebastian.

  • 海のステーキ
    ベイカーズポテトを添えて
    SEA BREAM with Potatoes

    赤鯛とポテトをバスク地方の伝統的な調理法で仕上げた、“海のステーキ”。「ホテルマリアクリスティーナ」で人気の一皿です。

    Called the “steak of the sea,” this is a dish of red snapper and potatoes made using a traditional Basque cooking method. It is one of the most popular dishes at Hotel Maria Cristina.

  • チークテリーヌ マッシュポテト CHEEK TERRINE with Creamy potato

    牛ほほ肉をバターのようにとろけるまで煮込み、テリーヌした一皿。デミグラスソースとポテトピューレが最高の相性を生み出します。

    Beef cheeks simmered until they melt like butter, then prepared into a terrine. Goes perfectly with the demi-glace sauce and potato purée.

DESSERT

All-Day Dining OASIS GARDEN(36F)/
Sky Gallery Lounge Levita(35F)

¥2,000

  • バスクチーズケーキ
    from ホテルマリアクリスティーナ
    Basque Cheese Cake
    from Hotel Maria Cristina

    バスク地方で古くから伝わるクリーミーで濃厚な味わいのチーズケーキ。「ホテルマリアクリスティーナ」秘伝のレシピを国内で唯一使用しご提供いたします。

    A rich, creamy cheesecake that comes from a long tradition in Basque Country. Served to you by the only place in Japan using the authentic secret recipes from Hotel Maria Cristina.

SIGNATURE COCKTAILS

Sky Gallery Lounge Levita(35F)

各¥3,200 each

「ホテルマリアクリスティーナ」のシグネチャーカクテルを現地のレシピを基にご用意いたします。

We offer signature cocktails based on the local recipes from Hotel Maria Cristina.

  • ベティ・デイヴィス Betty Davis

    毎年、国際的な映画祭「サン・セバスティアン映画祭」の会場となる「ホテルマリアクリスティーナ」。1989年に同ホテルに滞在したハリウッド女優 ベティ・デイヴィスへ敬意を表した大切なカクテルです。

    Every year, Hotel Maria Cristina serves as a venue for the San Sebastian International Film Festival. This cocktail is dear to them hearts as a symbol of respect to the legendary Hollywood actress Bette Davis, who stayed at the hotel in 1989.

  • ドノスティ サワー Donosti Sour

    バスク地方の名産として愛される「リンゴ」や「シードル」を使用した爽やかなカクテル。バスク語でサン・セバスティアンは「ドノスティア」と呼ばれることから“ドノスティ サワー”と命名。10年前にスペイン国内のカクテル・コンペティションで優勝し、今日に至るまで同ホテルのメインバーのベストセラーカクテルとして愛されています。

    A refreshing cocktail made from apple and cider, both of which are beloved products in Basque Country. In the Basque language, San Sebastian is also known as “Donostia,” hence the name “Donosti Sour.” This cocktail won first place in a Spanish domestic competition a decade ago, and to this day continues to be a best-selling drink at the hotel’s main bar.

  • ロストイントランスレーション Lost in Translation

    日本を舞台とした名作映画「ロスト・イン・トランスレーション」にインスパイアされたカクテル。日本の伝統的なティータイムとクラシックなひとときをイメージした、柑橘系と甘い香りのバランスが調和したカクテルです。

    This cocktail was inspired by the movie “Lost in Translation”, which is set in Japan. Inspired by traditional Japanese tea time and the idea of classic moment, this cocktail presents a harmonious balance of citrus and sweet flavors.

Inquiries & Reservations

[レストラン予約] TEL:03-3234-1136 (10:00A.M.〜7:00P.M.)

SPECIAL OFFER

スペシャル オーダーメイドプラン
日本旅行で行く!
サン・セバスティアンへの旅

日本旅行のエキスパートコンシェルジュが、航空券・ホテル・現地観光など、お客さまの希望をお伺いし、オーダーメイドでの旅をご提案いたします。

※本プランの宿泊先はホテルマリアクリスティーナに限ります。

Special Custom Plan
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※The Special Custom Plan requires that you stay in the Hotel Maria Cristina.

[Inquiries お問合せ] TEL:03-5836-0635
(平日 weekdays 10:00A.M.~6:00P.M.)

※土日祝日休み Saturdays and Sundays are holidays

Cooperation

後援:スペイン大使館観光部 
協力:日本旅行/ マリオット・インターナショナル

Sponsor: Tourist Section, Embassy of Spain(Japan) 
Cooperation: Nippon Travel Agency / Marriott International